Hvorfor vælge et mekanisk airbag system?

Hovedfordelene af et ”100% mekanisk” system er:

  • Pålidelighed
  • Nemt at bruge (vedhæfter / afhæfter med en quick clip)
  • Hurtige installation og tilpasning til alle køretøjer
  • Ingen vedligehold
  • Bekymringsfri brug (ingen batterier der skal lades op)

Hvilke dele af din krop er beskyttet af Helite Airbag?

Helite airbag beskytter de vitale organer, dit hoved, nakke, bryst, ribben, kraveben, lunger, bughulen, bugspytkirtlen, bækkenet og rygsøjlen. Omtrent 40% af Frankrigs motorcykel ulykker med dødelig udgang i 2011 var forårsaget af skader til brystet. Så beskyttelse af de frontale dele af kroppen er ligeså vigtigt som beskyttelse din ryggen.

Kan airbagen genbruges?

Ja. Så længe airbaggen er i god stand (ingen huller eller rifter) kan du genbruge den. Du kan nemt og hurtigt skifte CO2 patronen så airbaggen er klar til brug igen. Tjek størrelsen af din airbag, når du erstatter patronerne. Hvis du har S, M L eller XL vest brug da bruges 60CC patroner. Hvis du har en L-L eller XL-L vest bruges 100CC patroner. Alle jakker, bruger 60CC patroner.

I tvivl om, hvordan du skifter dine patroner? Så Klik her

Hvad skal jeg gøre efter min Helite aktiveres?

Efter udløsning af airbaggen vil den stille og roligt tabe trykket og efter to minutter vende tilbage til sin oprindelige form. Før der installeres en ny patron skal airbaggen efterses for at sikre at den stadig er i god stand dvs. ingen huller eller skader. Hvis du er usikker på integriteten af airbaggen kan du sende den retur til den forhandler du har købt den af for en inspektion og evt. reparation. Fragt og evt. reparation sker for egen regning.

Kan airbaggen gå af, hvis jeg glemmer at frakoble mig?

Ja det kan den godt, men chancen for at du vælter din motorcykel er nok større end at du fejlagtigt udløser din airbag!  Der skal et ca. 30kg træk til at udløse airbaggen.

Vil et glid hen af vejen skade min Helite Airbag?

Helite bruger det bedst egnede materiale til deres produkter. Disse materialer yder god modstand mod slitage. 1000 Denier i Cordura test. Følg link : http://www.cordura.com/en/about/faq.html. Der er foretaget tests selvstændige journalister. Disse tests viste at selv et glidende styrt med 100 km/t skulle gentages 6 gange før det var nødvendigt at reparerer HELITE airbaggen. Hvis du er usikker på integriteten af airbaggen kan du sende den retur til den forhandler du har købt den af for en inspektion og evt. reparation. Fragt og evt. reparation sker for egen regning.

Hvad er forskellen mellem Helite Airnest og Turte designet?

Turtle er en ny airbag innovation fra Helite. Den er udstyret med SAS-TEC rygbeskytter. Denne reducerer kraften af et evt. slag mere effektivt end den tidligere KNOX bestykker i Airnest’en. Helite Turtle er lavet som en såkaldt ”helmet shell” effekt. Slaget bliver herved spredt ud af SAS-TEC beskytteren til airbaggen. Helite søger konstant at finde nye veje til at gøre teknologien bedre.

Kan Helite airbag systemet også anvendes af en passager?

Ja. Ved en ulykke er effekten den samme for passageren. Vær dog omhyggelig med at vælge området hvor du placerer din strop til airbaggen så den har mindst mulig slør.

Er helite aitbag systemet effektivt for en passager?

Yes, airbaggen er 100 % mekanisk og ved udslyngningen fra motorcyklen er effekten den samme for passageren. Vær dog omhyggelig med at vælge området, hvor du placerer din vedhæftningsledningen til airbaggen, så den har den mindst mulig slør.

Kan du have en rygsæk over dit Helite Airbag system?

Ja. Hold dog i tankerne at jo mere modstand mod airbaggen, jo mere vil det kunne holde airbaggen fra at udløse ordentlig.

Hvad er levetiden af en Helite CO2 patron?

Garantien/reklamationsretten på en CO2 patron er 10 år. For at garantere airbaggens funktionen skal den inspiceres mindst 1 gang om året. Tøv ikke med at tage din patron ud for et regulært visuelt tjek for rust, ætsning eller vægt. Sammenlign vægten som er angivet på patronen; hvis den afviger mere end 3g som anvist på din patron, så skal den skiftes. For 60CC vil det være +/- 182 gram. Den skal også skiftes, hvis overfladen af låget (den del som indsættes i den mekaniske trigger) viser tegn på forringelse eller rust.

Er airbaggen den samme i vesten som i jakken?

Ja, formen af airbag beskyttelsen er den samme, om du har vesten eller jakken på.

Er airbaggen den samme i vesten som i jakken?

Ja. Formen af airbaggen er den samme i vesten og jakken.

Kan en Helite blive vasket?

Ja. Men du må IKKE bruge vaskemaskine eller tørretumbler. Airbaggen kan rengøres med håndkraft uden at drukne den mekaniske del af systemet i vand. Vi anbefaler at du skrubber den med varmt sæbevand (ingen rensemiddel!!). For de gule veste, er vådservietter meget effektive. Skrub dog ikke for hårdt.

Er Helite Airbag System modstandsdygtig over for vand?

Ja. Den er designet til udendørs brug og kan tåle at blive udsat for vejrlig. Touring jakken er  meget modstandsdygtig og kan modstå ekstremme vejrforhold.