FAQ

Her finder du svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål
Manger du et svar, er du velkommen til at kontakte os.

En airbag kan nesætte risikoen for at komme slemt til skade ved et styrt eller uheld betragteligt. Airbag’en pustes op lynhurtigt og dækker din torso og hofter med et ca 10 cm tykt stødpude lag. Det forhindre kraften fra anslaget i styrtet at nå ind til din krop, og beskytter derved. En airbag giver en beskyttelse der er ca. 6 gange bedre end et lvl 2 rygskjold.
Så hvis du går op i din sikkerhed – så kører du med airbag!


Helite airbag beskytter de vitale organer, dit hoved, nakke, bryst, ribben, kraveben, lunger, bughulen, bugspytkirtlen, bækkenet og rygsøjlen. Omtrent 40% af Frankrigs motorcykelulykker med dødelig udgang i 2011 var forårsaget af skader til brystet. Så beskyttelse af forsiden af kroppen er ligeså vigtigt som beskyttelse af ryggen.

Turtle Technology er den patenterede teknik at placere rygskjoldet uden på airbag’en. Derved opnås op til 10 gange bedre beskyttelse end ved airbag med rygskjold under airbag (Testet ved sammenstød med Ø13 cm cylinder – f.eks. lygtepæl).
Turtle Technology findes kun i Helite’s veste og jakker og gør Helite airbags til de sikreste i verden

Airbaggen folder sig ud på under 100 ms i de fleste mekaniske veste og jakker.
GP Air til race på 75 ms
Elektroniske veste fra 31 ms med forgaffelsensor, 60 ms uden.

Den elektronisk udløste airbag har indbygget sensorer og en processor der tusindvis af gange i sekundet beregner om du er ved at styrte. Hvis du styrter udløser den patronen og puster vesten op. En mekanisk airbag er forbundet med en strop til MC’en. Når denne strop strammes op med over 30 kg udløses airbag’en.

Hovedfordelene af et ”100% mekanisk” system er:
• Pålidelighed
• Nemt at bruge (vedhæfter / afhæfter med en quick clip)
• Hurtige installation og tilpasning til alle køretøjer
• Ingen vedligehold
Bekymringsfri brug (ingen batterier der skal lades op)

Hovedfordelene ved et elektronisk system er:
• Kan bruges på alle motorcykler uden installation af strop
• 25 timers brug. Batteriet skal typisk lades hver 14. dag
• Systemet går i sleep-mode når det ikke er i bevægelse
Kan kombineres med en forgaffelsensor som halverer aktiveringstiden til 31ms

Til elektroniske airbags beregnet til gadebrug kan der tilkøbes en forgaffelsensor som parres med vesten. Denne monteres på gaffelbenet, og monitorerer om der sker pludselige ændringer i cyklens placering, hastighed eller retning. Dette kan være hvis du kører ind i noget, eller nogen påkører dig bagfra. Ved at måle direkte på MC’en kan der opnås en hurtigere responstid. Samtidig er selve detektionen hurtigere når den foregår på MC’en og ikke på kroppen. Du er dermed bedre beskyttet ved f.eks. påkørsel bagfra. Med forgaffelsensor udløses vesten efter blot 31 ms.
Med en forgaffelsensor virker din elektroniske vest fra o km/t. Uden sensor virker den fra 20 km/t

Ja. Så længe airbag’en er i god stand (ingen huller eller rifter), kan du genbruge den. Du kan nemt og hurtigt skifte CO2 patronen, så airbaggen er klar til brug igen. Tjek størrelsen af din airbag, når du erstatter patronen. Du kan se hvilken størrelse patron du skal bruge på patronen samt på et mærk ved siden af aktiveringsmekanismen.
Er du i tvivl om, hvordan du skifter dine patroner? Så Klik her

Efter aktivering af airbag’en vil den stille og roligt tabe trykket, og efter ti minutter vende tilbage til sin oprindelige form. Før der installeres en ny patron skal airbaggen efterses for at sikre, at den stadig er i god stand; dvs. ingen huller eller skader. Hvis du er usikker på om den er OK, kan du henvende dig til din forhandler

Ja, det kan godt lade sig gøre.
(Dette gælder KUN mekaniske systemer)
Dog sker det meget sjældent da der skal trækkes med 30 kg i stroppen for at aktivere airbag’en. Dette er nok til at give dig en advarsel om, at du stadig er klipset fast til motorcyklen når du er ved at stige af.

Helite bruger det bedst egnede materiale til deres produkter. Disse materialer yder god modstand mod slitage. Der er foretaget tests af selvstændige journalister. Disse tests viste, at selv et glidende styrt med 100 km/t skulle gentages 6 gange, før det var nødvendigt at reparere HELITE airbag’en. Hvis du er usikker på om airbag’en er klar til brug, kan du henvende dig til den forhandler, som du har købt den af for en inspektion og evt. reparation. 
Helite har 4 års fabriksgaranti på alle deres produkter. Det kræver blot at du registrerer dig på deres service side: MyHelite 
Du kan også sende din vest til reparation direkte hos Helite via denne side

Ja. Både fører og passager kan beskyttes med airbag.
For mekaniske systemer er det vigtigt at både fører og passager strop placeres optimalt. Optimal placering vil ofte være centralt placeret mellem tank og sæde (for fører) eller mellem de to sæder (for passager)

Ja. Du skal dog huske at have din rygsæk tilpas løst hen over airbagen så denne ikke hindres ved en evt aktivering

Garantien/reklamationsretten på en CO2 patron er 10 år. For at garantere airbaggens funktionen skal den inspiceres mindst 1 gang om året. Tøv ikke med at tage din patron ud for et regulært visuelt tjek for rust, ætsning eller vægt. Sammenlign vægten som er angivet på patronen; hvis den afviger mere end 3g som anvist på din patron, så skal den skiftes. For 60CC vil det være +/- 182 gram. Den skal også skiftes, hvis overfladen af låget (den del som indsættes i den mekaniske trigger) viser tegn på forringelse eller rust.

Ja, formen af airbag beskyttelsen er den samme, om du har vesten eller jakken på. Eneste undtagelse er GP vestene til banebrug. De har ikke beskyttelse af hofterne

Ja. Men du må IKKE bruge vaskemaskine eller tørretumbler. Airbag’en kan rengøres med håndkraft uden at drukne den mekaniske del af systemet i vand. Vi anbefaler, at du skrubber den med varmt sæbevand (ingen rensemiddel!!). For de gule veste, er vådservietter meget effektive. Skrub dog ikke for hårdt.

Ja. Den er designet til udendørs brug og kan tåle at blive udsat for vejrliget. Du kan sagtens bruge din jakke eller vest, også i kraftig regn – eller sne!

Den elektroniske airbag indeholder strøm til ca. 25 timers kørsel. Det vil for de fleste betyde at vesten skal lades 1-2 gange per måned.
Vesten begynder at blinke orange når der er ca. 3 timers kørsel tilbage i batteriet.
En opladning tager ca. 3 timer. (Første gang kan det tage længere tid). Vesten indikerer når den er fuldt opladt ved at blinke grønt.
Som med alle andre Li-ion batterier er det vigtigt at batteriet ikke løber helt tør for strøm. Derfor skal elektronikken lades løbende hen over vinteren. Vi anbefaler at man lader ca. hver 3 måned når airbaggen ikke anvendes.

Batteriet i den elektroniske er et Lithium-Ion batteri. Det tåler ikke at blive total afladt. Hold derfor din airbag opladt i vinterperioden ved at lade den hver 3-4 mdn.
Batteriet mister som alle Li-ion batterier lidt kapacitet over tid. Helite har i langtidstest set at batteriet mister ca. 15% kapacitet de første 2 år og mister derefter ikke yderligere. 
Batteriet kan oplades ca. 1000 gange = 25.000 timers kørsel. Det svarer til ca. 96 års brug ved 1 times kørsel om dagen, 5 dage om ugen.

Ja, men du skal sørge for at have dokumentation med på CO2 patronerne da de betragtes som ikke brandbart farligt gods. Du kan downloade nødvendig dokumentation her: LINK

Når du modtager din e-GP Air eller den elektroniske airbag læderdragt er “race track mode” automatisk aktiveret. Når din elektronik er tændt, angiver en lyserød LED, at du er i “racerbanetilstand”.

Hastighedstærsklen er blevet ændret for at undgå uønsket aktivering, især i Pit Lane. Airbaggen er ikke aktiv ved hastigheder under 45 km/t i “racerbanetilstand”.

Hvis du har installeret en forgaffelsensor på din motorcykel (anbefales ikke på racerbanen), vil den være inaktiv i “racerbanetilstand”.

Du har mulighed for at skifte til “vejtilstand” (kun til brug på landevejen): Tænd for elektronikken (CDU) -> hold ON / OFF-knappen nede i 3 sekunder for at aktivere parringen (blå LED) -> hold ON / OFF-knappen nede igen i 3 sekunder for at skifte til “vejtilstand” (grøn LED) og airbaggen er nu aktiv ved hastigheder over 20km/t.

 

1- Kan H-MOOV airbag-rygsækken genbruges efter en aktivering?

JA, airbag-rygsækken har ikke et begrænset antal aktiveringer. Det hele afhænger af tilstanden af din rygsækairbag efter dit styrt eller efter en ulykke. Du kan selv gøre airbaggen klar igen på få minutter!

– Det første skridt er at kontrollere tilstanden af din airbag-rygsæk efter dit styrt eller efter en ulykke (punkteret airbag, rivninger, gennemslidning). Skader på airbaggen kan detekteres ved en meget hurtig deflation (mindre end 5 sekunder).

– Det andet trin er at fjerne den brugte patron og derefter placere airbaggen korrekt.

– Det sidste trin er at installere en ny patron.

Hvis du har problemer eller tvivl om airbag-rygsækkens tilstand, bedes du kontakte din forhandler eller Helite kundeservice på info@helite.dk.

2 – Kan jeg genbruge min patron efter aktivering?

NEJ, efter en aktivering er patronen åben og derfor tom. Du kan ikke genbruge det. Den skal udskiftes med en ny Helite-patron i samme størrelse.

3 – Hvordan bærer jeg min H-MOOV airbag-rygsæk?

Din airbag-rygsæk bæres som en normal rygsæk, dvs. OVER dit motorcykeltøj (jakke, dragt eller lignende). For at sikre din beskyttelse skal du justere og lukke din airbag-rygsæk korrekt.

Lukning af rygsækken

Når du tager airbag-rygsækken på, skal du lukke dens 2 spænder for at holde airbaggen på plads i tilfælde af aktivering.

Justering af rygsækken

Du skal justere din airbag-rygsæk i henhold til din kropsbygning og det motorcykeludstyr, som den skal bæres på (jakke, dragt eller lignende).

For at justere den, skal du forlænge eller forkorte de 2 sidestropper. Airbaggen skal lægge an mod brystet, hverken for løst eller for stramt.

4 – Størrelsen på H-MOOV airbag-rygsæk?

H-MOOV airbag-rygsæk fås i een størrelse, der passer til personer mellem 1,65m og 1,95m højde. Vi råder dig derfor til kun at anvende den, hvis den passer til dig. Før du bruger den, skal du justere din airbag-rygsæk i henhold til din kropsbygning og det motorcykeltøj, som den skal bæres på (jakke, dragt og lignende).

For at justere den, skal du forlænge eller forkorte de 2 sidestropper. Airbaggen skal lægge an mod brystet, hverken for løst eller for stramt.

5 – Kan passageren på motorcyklen også anvende H-MOOV airbag-rygsæk?

JA, airbag-rygsækken kan bruges af både motorcykelkøreren og / eller passageren. Følg blot instruktionerne, der følger med H-MOOV airbag-rygsækken.

6 – Kan jeg bære noget over H-MOOV airbag-rygsækken?

NEJ, dette kan forhindre airbaggen i at blive pustet korrekt op.

7 – Kan H-MOOV airbag-rygsækken bruges i regn eller sne?

JA, den er designet til at blive brugt i vådt vejr. Den er vandtæt (vandtæt lynlås) og vandafvisende. Men i tilfælde af kraftig regn, eller hvis du kører i regnen i flere timer, anbefaler vi, at du tager det indbyggede regnslag på for at sikre, at du holder dine ting tørre.

For at sætte regnslaget på, skal du blot tage det ud af lommen øverst på rygsækken, fastgøre de elastiske stropper og sætte velcroen i bunden for at holde den på plads.

Vi råder dig til at tørre din rygsækairbag efter brug på et tørt sted. Læg den ikke i tørretumbleren, på en radiator eller i nærheden af en varmekilde.

8 – Har airbag-rygsækken en holder til hjelmen?

JA, du kan bære din hjelm på rygsækken, når du ikke bruger din cykel. Bare tag hjelmnettet op af lommen i bunden af rygsækken, læg din hjelm i det og fastgør de to karabinhager på spænderne på hver side øverst på rygsækken.

9 – Hvad er kapaciteten på H-Moov-rygsækken?

Volumenet af rygsækken kan udvides fra 18L til 23L. Du skal blot åbne eller lukke lynlåsen, der er beregnet til dette formål.

10 – Hvad er den maksimale belastningsvægt på H-MOOV-rygsækken?

Rygsækken kan maksimalt fyldes med 8 kg.

11- Er H-MOOV airbag-rygsækken mekanisk (med strop) eller elektronisk?

Du kan vælge mellem to versioner:

– Mekanisk (med strop): Du er forbundet til motorcyklen med en strop. I tilfælde af et styrt eller en ulykke trækkes metalkuglen, der holder frigørelsessystemet, ud, og airbaggen aktiveres øjeblikkeligt.

– Elektronisk: en algoritme gennemfører mere end 1000 gange i sekundet en realtidsanalyse af situationen (hastighed, rotation). Når systemet registrerer et styrt eller en ulykke, aktiveres airbaggen automatisk.

ADVARSEL, mekaniske patroner er forskellige fra elektroniske patroner, fordi aktiveringssystemerne er forskellige.

12 – Hvis jeg bruger den elektroniske version af H-MOOV airbag-rygsækken, kan jeg så kombinere den med forgaffelsensoren?

JA, forgaffelsensoren kan parres med den elektroniske version af airbaggen. Det giver dig mulighed for at forbedre detekteringen af styrt eller ulykker.

Der findes en video om, hvordan du installerer og parrer forgaffelsensoren.

13 – Er der garanti på min airbag-rygsæk?

JA, du nyder godt af flere garantier:

– H-MOOV airbag-rygsækken og dens komponenter er dækket af en 2-års juridisk garanti mod enhver fabrikationsfejl fra købsdatoen.

– Helite tilbyder dig udover det en gratis 2-års garantiforlængelse på H-MOOV airbag-rygsæk (eksklusive tekstiler og elektronik) fra købsdatoen ved at registrere dig på my.helite.com hjemmesiden.

– Helite giver 10 års garanti på patroner.

Disse garantier gælder ikke i tilfælde af misbrug, forsømmelse, skødesløshed, bevidst skade, ændringer, forkert opbevaring, forkert vedligeholdelse, forkert transport, forkert installation, forkert justering, misbrug.

14 – Hvorfor er airbagdelen aftagelig fra rygsækdelen?

Da vi designede H-MOOV-produktet, ønskede vi, at airbagdelen skulle kunne fjernes fra rygsækdelen af flere grunde:

– Hvis du ikke behøver at bruge din rygsæk, kan du fjerne rygsækdelen og stadig køre med din airbagbeskyttelse.

– Hvis du har en passager, kan du fjerne rygsækdelen og køre med din airbagbeskyttelse.

– Hvis du ikke bruger din motorcykel, kan du nøjes med at have rygsækdelen med dig (forretningsmøde, træning osv.).

For at fjerne airbagdelen fra rygsækdelen skal du blot åbne lynlåsen, der forbinder dem. Hvis du derefter bruger airbagdelen, anbefaler vi, at du installerer beskyttelses-coveret fra Helite.

15 – Er min M-MOOV airbag-rygsæk uigennemtrængelig for vand?

NEJ, men den er vandtæt. Du kan køre med den i vådt vejr, fordi den er vandafvisende og har vandtække lukninger. Men i tilfælde af kraftig regn, eller hvis du kører i regnen i flere timer, råder vi dig til at bruge regnslaget.

16 – Kan jeg lægge en computer i H-MOOV-rygsækken?

JA, rygsækken er udstyret med et rum til en computer (op til 17 tommer). Den er også udstyret med flere lommer og rum til at opbevare ting. Bemærk, at airbaggen ikke er beregnet til at beskytte de genstande, der opbevares i din rygsæk. Helite kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle materielle skader, der måtte opstå i tilfælde af et styrt eller en ulykke.

17 – Kan jeg sætte en drikkedunk (camel pack) i H-MOOV-airbaggen?

JA, H-MOOV rygsæk-airbag er udstyret med et rum dedikeret til indsættelse af en camel pack. Bemærk venligst, at denne ikke leveres af Helite og ikke medfølger.

For at installere den skal du blot åbne lynlåsen mellem airbaggen og rygsækken, lægge camel pack’en i dens rum (elastisk netlomme) og fastgøre den med karabinhagen. For at styre slangen og holde den på plads skal du skubbe den gennem sløjferne ved at følge stien til “vanddråbe” -piktogrammet.

18 – Hvordan vedligeholder jeg airbag-rygsækken?

Følg instruktionerne nedenfor for at undgå at beskadige airbaggen og dens aktiveringssystem. Den må ikke vaskes i maskine eller nedsænkes i vand og må ikke renses. Den eneste måde at rengøre airbaggen på er med en blød klud, der er let fugtet med sæbe. Brug ikke rengøringsmidler eller blegemiddel. Vi anbefaler, at du tørrer airbaggen på et tørt sted. Læg den ikke i en tørretumbler, på en radiator eller i nærheden af en varmekilde. Må ikke stryges.

19 – Hvilke områder er beskyttet af H-MOOV airbag-rygsæk?

H-MOOV airbag-rygsækken beskytter vitale områder i tilfælde af styrt eller ulykke: Rygsøjle, brystkasse, nyrer og torso, samt nakke og hals. Vi har endnu en gang fokuseret på stor volumen til beskyttelse (18L), som giver mulighed for effektiv stødabsorbering og fremragende dækning af vitale områder. Den er udstyret med TURTLE-teknologi og en SAS-TEC niveau 1 rygbeskytter.

20 – Kan airbaggen bruges på en elektrisk scooter eller cykel?

NEJ, H-MOOV airbag-rygsækken er designet til kun at blive brugt til landevejsmotorcykel. Den bør ikke bruges til nogen anden kørsel såsom motocross, trial, freestyle, pitbike, baneløb, akrobatiske tricks (wheelies, swerves), cykling, scooter, ridning, skiløb osv.

Helite nyhedsbrev

Tilmeld dig nyheder om airbags